Pískanie po japonsky

8. dubna 2016 v 11:59 | King Rucola & Max. de Bile
Pri hľadaní a obstarávaní dennej potravy volí človek často nezvyklé, iritujúce prostriedky. V temnici sa Dalibor naučil údajne hrať na husliach, kým japonské sestričky uprednostňujú obedňajší kúpel v dvanásť stupňovej vode, ktoré doprevádzaju zrejme rituálnym spevom...


Sestričkky z neďalekej nemocnice - alebo sú to mníšky? - pri love mušli.
(Video z telefónu Dr Max. de Bila) (Copyright KingRucola)


Toba: Nielen fantastický hotel s výhladom na vychádzajúce slnko nad morom, kde spali anglicka krašovna, Kráľ Rucola a japonský tennó. Aj múzeum periel na prelovom osrove Mikimoto. Pre toho, koho to nenudí, ako to nudilo mňa...

V múzeu som sa okrem iného dozvedel, že perly prísne triedia podľa veľkosti a farby a hlavne tvaru. Od toho závisí potom ich cena, samozrejme. Niekoľko ukážiek:

Perly japonské, tzv. "Zuchtperlen", teda umelo odchované. (Foto Dr Max. de Bile) (©King Rucola)

Kokichi Mikimoto
Der Japaner Kokichi Mikimoto war in den frühen 1920er Jahren der Erste, dem es gelang, vollrunde Zuchtperlen zu produzieren und auf den Markt zu bringen. Wikipedia
Gestorben: 21. September 1954
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 8. dubna 2016 v 15:49 | Reagovat

Perly se pečlivě třídí.
Proto není vhodné předhazovati je sviním...

2 Dubiouscat Dubiouscat | Web | 10. dubna 2016 v 20:09 | Reagovat

och bože, ot je jako házet perly sviním!:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
free counters